Ugrás a tartalomra

Hotel Pelikán

Ády küldte be February 23, 2010 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1975

A Szolnok belvárosában található Hotel Pelikán*** pár percnyi sétára található a város legfontosabb nevezetességeitől és legkeresettebb pontjaitól. A garniszálloda 96 szobája 156 fő részére tud kultúrált, színvonalas szállást biztosítani. Az épület felújítása 2004-ben fejeződött be.

Bezárt a Pelikán Hotel
2009-02-09 21:24:51

Bezárt a Pelikán Hotel. A város központjában működő szálloda vezetősége néhány héttel ezelőtt úgy döntött, nem éri meg üzemeltetni a létesítményt. A hétszintes épület négy lakószintje azonban továbbra is kiadó.

100 üres szoba. 1975-ben épült a megyeszéhely egyik legnagyobb szállodája, a Pelikán Hotel. A városközpontban álló létesítmény azonban végleg, vagy ideiglenesen bezárta kapuit, nem fogadnak több vendéget. Mint azt a szálloda igazgatója elmondta, nagyon kevés turista érkezik Szolnokra, ráadásul a főiskolával sem sikerült megegyezni. A hotel négy lakószintjéből kettőt rendszeresen a felsőoktatási intézmény kollégista diákjai töltöttek fel, azonban idén a tanulói létszám lecsökkent, így mindenki elfért volna egy emeleten. Az üzemeltetési költségek növekedése miatt a főiskola vezetősége úgy döntött, hogy a Turisztikai Központban helyezi el a tanulókat. Így a fejenkénti 30 ezer forint helyett mindössze 17 ezer forintot kell fizetniük a diákoknak. A hotelben lévő üzleteket nem érinti a lakószintek bezárása, azonban a földszinten található ajándékbolt forgalma vissza esett. Értesüléseink szerint az üzletek szerződését egy évvel meghosszabbították. A Pelikán Hotel négy lakószintje jelenleg kiadó. A szálloda igazgatója azt mondta, ha az üzlet nem lendül fel, akkor sem bontják le az épületet, hiszen az nagyon sokba kerülne.
F: http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=4709

 

Cím

Szolnok
Jászkürt út.1.
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok