Ugrás a tartalomra

Avar Szálló

Ády küldte be September 16, 2014 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1976

A 2010 nyarán felújítás miatt bezárt mátrafüredi Avar Hotel honlapján olvasható információ még azt ígéri: 4 csillagos konferencia és wellness szálló nyílik az épületben az év második felében. A valóságban azonban az egykori Avarból már soha nem lesz szálloda, mert a Demján Sándorhoz köthető tulajdonosi kör üzleti szempontból már nem látja értelmét a felújításának – írja a heol.hu hírportál.

2012. július 24.

Az Avar Hotel 1,3 milliárd forintos felújításhoz hiába nyert az Euroinvest Zrt. 450 millió forintos uniós támogatást, az épület átalakítása nem kezdődött el.
– Ennek nem anyagi oka volt – hangsúlyozta Villás Károly ügyvezető igazgató. – A tulajdonosi kör eredetileg a szálloda felújítását tervezte, ám időközben megváltoztak a gazdasági körülmények. Emellett két másik modern, négycsillagos szálloda is nyílt a Mátrában, így egy harmadik már versenyhátrányba került volna.
A tulajdonosok most olyan befektető társakat keresnek, akik önállóan is el tudnák végezni az egykori Avar Hotel felújítását. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ugyanis egy idő után elállt attól, hogy az Euroinvest Zrt.-vel megkösse az EU-támogatásról szóló szerződést. Villás Károly hozzátette: nem feltétlenül szeretnék, ha az Avar épülete újra hotelként működne. Az ingatlan nyugdíjas ház, illetve egy bentlakásos egészségügyi centrum kialakítására is alkalmas lenne. F: turizmus.com

Cím

Parádi út 24.
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok