Ugrás a tartalomra

Hungarotex Üdülő

Ády küldte be June 27, 2018 időpontban
Hely/kategóriák
Létrehozás
1972

Hungarotex Textilkülkereskedelmi Vállalat üdülöje volt. Kisebb-nagyobb átépítések után ma Hotel Marina Port néven működik.

"... Igen büszkék a Szakszervezeti bizottságban és úgy véljük, jogosan új üdülőjükre, amely Balatonkenesén 5000 négyszögölterületen közvetlenül a vízparton épül és 1971. december 31-én ve­szi át a HUNGAROTEX. Ennek az üdülőnek amelyet télen-nyáron szándékoznak üzemeltet­ni 30 szobája lesz és így, ha az egész évet kihasználják, ak­kor 2200 dolgozót, illetőleg hoz­zátartozót sikerül egy évben üdültetni.
A Szakszervezeti Bizottságban elmondották azt is, hogy minden szoba a Balatonra nyílik, mind­egyikben előtér, beépített szek­rény, frizsider, zuhanyozó, mos­dó, W. C., állandó hideg-meleg víz lesz. A szórakozást szolgálja majd az eszpresszó, amelyet ter­mészetesen felszerelnek megfele­zenegéppel és így táncolhat­nak a fiatalok. Lesz társalgó, játékszoba, teniszpálya, tollaslab­da pálya, csónakok, és termé­szetesen saját strand..."
Mérleg, 1970  november. (14. évfolyam, 11. szám)

"A HUNGAROTEX Külkereskedelmi Vállalat 1964. október 9-én alakult és – 1994 januárjában számolták fel. Ebben a 30 sikeres évben a magyar textil- és ruházati ipar termékei a Hungarotex közvetítésével juthattak el a nagyvilágba. A Hungarotex több kisebb textil külkereskedelmi cég összevonásából született, ide tartozott például a MODEX Magyar Divatáru Külkereskedelmi Vállalat és a Tricotex is." (hungarotex1975.blogspot.com)

Cím

Balatonkenese
Kikötő utca 2-4.
8174
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok